Beretninger fra forældre der er med som tanter/onkler

Forældreberetninger

Højvang d. 1. - 3. april 2011

Det er vildt fedt at være med som køkkentante på en weekendtur.

Fredagen startede godt nok lidt vådt, men mange af Tumlingene havde heldigvis regntøj med, så de nød bare at være sammen. Madpakkerne blev spist og der blev vasket op i det fri - super hyggeligt

Fredag aften gik med hygge, bl.a. film, spil og knytning.

Når vi er på Højvang er det i en fælles sovesal, det var der lidt udfordringer i, men også hyggeligt. Der måtte ikke rumsteres i køkkenet, alle får den samme godnathistorie - og den var lang...

Lørdag var der fælles morgenvækning, det vil sige, at de første vågnede kl. 06.10, men der var ikke morgenmad før kl. 8.00, Så ventetiden var lang for nogen. Den blå havregrød fik en smag af???
Det var morgenens samtaleemne, men alle blev mætte - for der var rigeligt af alt andet

Om formiddagen var der værksteder 3 forskellige steder, børnene cirkulerede rundt i grupper og kom også forbi frugten og gulerødderne og duften af nybagt franskbrød. Efter frokosten var de på stjerneløb i det super dejlige vejr, hvor tumlingene var rundt på stierne omkring Højvang med kompas, som de havde lært at bruge om formiddagen. Hvor var de dygtige, de gik op i det med liv og sjæl lige som lederne - det er en fornøjelse. Aftensmaden var lav-selv hotdog, super

Om aftenen var der sketch som de også havde øvet om formiddagen hvor er de gode til at huske... Bålhygge, snobrød og fællessang, inden næsten alle var ude at gå en aftentur (frivilligt), ca. 3 km kl. 22.30 om aftenen - derefter godnat!

Søndag sov de til kl. 7.45 - det var tiltrængt, mange var lidt trætte. Alle fik pakket sammen, før de fik morgenmad. De fik blå havregrød, men lavet i en anden gryde. Derefter gik de 5 km - uden sure miner. Da de kom tilbage var der smurte håndmadder.

Tusind tak til alle tumlinge og ledere for en super god weekend

Hilsen
Tante Jette (Inge Maries mor)Kærnehuset d. 25. - 27. februar 2011

Jeg er mor til Julie fra tumlingene. Jeg har haft den fornøjelse at være med som tante på deres lejr til Gesten.

Fredag aften ligger der en vis spænding i luften, for det er tydeligt at alle har glædet sig til at skulle på lejr. Under spisningen blev det fortalt hvad der skulle ske fredag aften, og der var knap ryddet af bordet, før de første spørger "hvor kan vi knytte henne" og "hvor kan vi spille henne". Nogle af børnene lærte at spille FJOLS og der breder sig hurtigt en latter i rummet, for der bliver kæmpet til det sidste om at vinde. Der er ikke en der savner Disneysjov og fredagsslikket, for der er hygge og frugt og grønt og en enkelt slikkepind. Så er det sengetid med tandbørstning, godnatlæsning og lommelygtetid.

Lørdag morgen er de første vågne inden vi starter i køkkenet og spændte på hvad der skal ske i dag. Hele formiddagen forberedte vi mad til resten af weekenden og havde ikke tid til at se hvad der foregik i værkstederne. Da det var Kunstnermærket de skulle tage, blev der selvfølgelig malet på forskellige ting og alt dette foregik indenfor og vi kunne næsten ikke høre dem. Alle børnene var meget optaget at at lave noget som de syntes var flot. Efter middagsmaden var der siesta. Det foregik på den måde, at de der gerne ville ligge i deres soveposer og slappe lidt af fik lov til det. Resten kunne gå udenfor og lege. Hvilket var hvad de fleste gjorde, for nu havde de siddet indenfor og koncentreret sig hele formiddagen, og nu trængte de til at røre sig lidt. Om eftermiddagen var der igen værksteder og vi tanter havde tid til at se hvad der blev lavet. Der blev malet til den helt store guldmedalje. Efter aftensmaden var der bålhygge med sketchs af både voksne og børn. Det var rigtigt hyggeligt og alle glædede sig til at vise deres sketchs. Der var også lige tid til et slag FJOLS inden sengetid. Der blev spillet om hvem der skulle tage opvasken, og hvem der skulle rydde sne næste morgen.

Søndag blev der pakket sammen og bagefter var der stjerneløb udenfor med ulækre poster. Vi var nemlig blevet bedt om at lave 3 gryder med madrester. En med havregrød, en med pasta og kødsauce og en med brød opløst i vand. Der blev så puttet ting i som skulle findes. Godt jeg skulle forberede middagsmaden, men børnene syntes det var sjovt. Så blev børnene hentet og endnu en fantastisk lejr var slut.

Som tante bruger man det meste af tiden i køkkenet, så lederne kan bruge deres tid på børnene, men der er også tid til at se hvad de laver og bålhyggen går man ikke glip af. Jeg syntes det er en god måde at støtte op om det ens børn laver, og man får et indblik i hvad FDF står for. Som siddegevinst finder man ogsåud at, at ens barn godt kan klare sig selv uden at skulle opvartes af mor og far hele tiden. Tak for en dejlig lejr. Tak til lederne som gør et kæmpe arbejde for at vores børn trives og indgår i et fællesskab.

Hilsen
Karina PoulsenHverdagsovernatning i Kærhuset d. 1. oktober 2010

Hej alle sammen

Tak for en herlig hverdagsovernatning.

Det var rigtig herligt at opleve vores tumlige FDFèr sådan en overnatning, både børn og ledere var i højste beredskab da de ankom fredag kl. 16. Yes vi skal sove i store fællesrum, lød det fra drengene, synd at Flinke Finn kun har 2 sider, for dem var der kamp om, ikke fordi de var kede af det, nej det var en ære at få lov at ligge ved siden af lederne, de er børnenes store idoler, når de er til FDF.

Fredag gik alt for hurtigt, men der var styr på alle pølserne og kartoflerne, som børnene selv skar i stykker til svensk pølseret, det gik hurtigt selvom det var en stor potion, tak for hjælpen FDFér så var det let at lave det færdig for tante L og jeg ude i køkkenet, de sidste fik dækket borde og pyntet rigtig fint op med blomster og servietter, flot.

Lørdag morgen var meget stille indtil kl. ca. 6.30 hvor drengene vågnede, da de havde tumlet lidt inde, måtte de ud og klatre i træer før morgenmaden hvor hyggeligt. Når sådan en flok FDFér er afsted hele tiden, skal der mad og drikke til ca. hver 2. time, om det så er frugt eller grønt eller brød, de er jo aktive hele tiden, sejt at lederne at de formår at have sådan en tjek på både tid og unger, for det er fuld fart hele tiden. Lørdag var der mere en 7 forskellige aktiviteter, en af de bedste var tovtrækning, børnene mod lederne og køkken tanter, hold da op hvor der blev trukket igennem, børnene vandt 7-0.

Det har været herligt at være med som køkkentante og kan give en hånd med der, så lederne kan koncentrere sig om børnene og det gør de rigtig godt. Jeg glæder mig til endnu en lejr som køkkentante, der kan vi forældre gøre en forskel.

Hilsen
Jette SvendsenHverdagsovernatning i Kærhuset d. 1. oktober 2010

En hilsen fra Tante L (Lisbeth Tinghus)

Imorges vågnede jeg lidt over 6. Jeg lå lidt og lyttede. Nød at høre stemmerne inde ved siden af. I starten kunne jeg høre nogle få stemmer. Jeg bestemte mig for at blive liggende, - indrømmet jeg var faktisk lidt træt. Det blev ganske underholdende at ligge der og lytte. Drengene som jeg kunne høre havde det rigtig sjovt - og der var i gang i den, da de alle var blevet rigtig vågne. Og så måtte jeg stå op. I køkkenet var Jette allerede i gang med at koge blå havregrød, - og det blev spist det hele...

 

Jette er Inge Marie´s mor, og jeg er mor til Malthe. Sammen har vi været med som hjælpe tanter på hverdagslejren i Kærhuset. Vi har hjulpet til med at lave mad og andre praktiske opgaver. Det er mest fra køkkenet at vi har fulgt med i begivenhederne på lejren. Køkkenet er egentlig forbudt område, men det sker, at Finn kommer forbi og skal have fyldt kaffekoppen op, - altid har han lige en sjov historie, om det som foregår på lejren. Eller tante K, kommer med et barn, og skal have fat i et stykke psykologisk plaster, eller lave guldmedaljer og diplomer, eller også synger børnene så højt en tak for mad sang - for deres tanter, at vi bare må ind og se hvad de laver...Herligt.

Dejligt at få indblik i hvad vores børn laver når de er til FDF. Her er der så mange muligheder for at lære at indgå i et fællesskab, lære at vise hensyn, tale sammen og hygge uden tv, computer eller playstation, lære en masse praktiske færdigheder, men allermest at være god mod hinanden. Og det synes jeg de er; - skønt at høre deres latter og jubelråb, når der eksempelvis er  støvlekast, tovtrækning eller kamp om den blå klud. Selv det at lave mad og vaske op er sjovt, når man er sammen med sine venner fra FDF. Højvang d. 16.-18. April 2010

 

Vi, Mads og Simons mor, havde fået lov til at komme med på Tumlingetur på Højvang som tanter.

 

Hvad det præcist indebar viste vi ikke, udover, at vi skulle sørge for køkkenet. Køkkenet på Højvang er heldigvis ikke så stort, så det satte begrænsninger for, hvor avanceret mad vi skulle lave. Men mon ikke vi snart har gjort os fortjent til ”Opvaske- og serveringsmærket”... (også selvom børnene vasker deres eget service op).

 

Vi har på denne tur lært at lave blå havregrød, kaffe som Flinke Finn kan lide den (han har brug for meget, for at komme igennem weekenden) og at have styr på PRÆCIS, hvor mange æg, boller og pølser der er lavet pr. barn 

 

Det er en fornøjelse at se den respekt lederne nyder hos børnene – der er ro, når der skal være ro, f.eks. ved bordet og sengetid, og der er rig mulighed for sjov og ballade samtidig med, at børnene lærer en masse – 3 mærker på 1 weekend!!!

Vi kan bekræfte, at hænderne bliver vasket før hvert måltid og tænderne bliver børstet – både morgen og aften (til evt. bekymrede  forældre  )

 

Som køkkentanter havde vi også mulighed for at deltage i noget af spejderlivet –  flaghejsning, lejrbål og ikke mindst den obligatoriske velbekomme sang.

 

Det har været en rigtig god oplevelse at være med Tumlingene denne weekend. Vi kan kun opfordre I andre forældre til at melde jer til denne tjans, ikke kun får I et indblik i børnenes oplevelse, I vil også få en forståelse for det kæmpe arbejde ledere og lederassistenter lægger i planlægning og gennemførelse af sådan en tur.

 

Tusind tak for det store arbejde I yder for vore unger,

Tante B og Tante D.